Çin'in Yapay Zeka Harikası Görme Engellilere Özgü Robot Köpek!

← Geri
Çin'in Yapay Zeka Harikası Görme Engellilere Özgü Robot Köpek!
Teknoloji son yıllarda muazzam bir gelişim gösterdi ve bu gelişimlerin bir sonucu olarak yapay zeka alanında büyük ilerlemeler kaydedildi. Günümüzde hayatımızın hemen her alanında aktif olarak kullanılan yapay zeka, özellikle sağlık sektöründe önemli katkılar sağlıyor. İşte merak edilen tüm detaylar...

Çin'in Geliştirdiği Robot Rehber Köpeğin Özellikleri Neler?

Dünya genelinde milyonlarca görme engelli insan bulunmaktadır. Bu bireyler, çevrelerini algılamak için genellikle işitme, dokunma, tatma ve koku gibi diğer duyularını kullanmak zorundadır. Ancak, bu duyular bazen yetersiz kalabilir ve tam anlamıyla bağımsız bir şekilde hareket etmekte zorluk çekebilirler. Geleneksel olarak, eğitimli bir rehber köpek almak bu durumu iyileştirebilir ancak bu her zaman mümkün olmayabilir.

Çin'de geliştirilen robot rehber köpek ise bu açığı kapatmak için umut verici bir çözüm sunuyor gibi görünüyor.

Yapay Zeka Destekli Robot Rehber Köpeğin Xi'an'da Geliştirilmesi!

Çin'in Shaanxi eyaletindeki Xi'an şehrinde bulunan Northwestern Polytechnical Üniversitesi'nde araştırmacılar, ülkede yaşayan 17 milyondan fazla görme engelli insanın ihtiyaçları doğrultusunda yapay zeka destekli bir robot rehber köpek geliştirdi. Henüz gelişme aşamasında olan bu robot köpek, görme engelli bireylerin yaşamını büyük ölçüde kolaylaştırmaya yönelik.

Aktarılan bilgilere göre, bu robot köpek insan talimatlarını anlayabiliyor, sohbet edebiliyor ve cadde, sokak, iç mekanlar gibi farklı ortamlarda rehberlik yapabiliyor. Araştırmacılar, bu robotun normal köpeklerden daha uygun olduğunu belirtiyorlar ve insanların yaşam kalitesini artırabileceğini vurguluyorlar.

Araştırmacılar, Geliştirme Aşamasında

Henüz geliştirme aşamasının başlarında olan araştırmacılar, çalışmalarıyla milyonlarca görme engelli insanın yaşam kalitesini iyileştirebilecek bir çözüm üzerinde yoğunlaşıyor. Ekip, oldukça çalışkan ve özverili bir şekilde projeyi ilerletiyor. Önümüzdeki aylarda bu konuda yeni gelişmelerin ortaya çıkması bekleniyor. Bu gelişmelerin, görme engelli bireyler için umut vaat ettiği bir gerçek.

Cepkask Blog sayfamızda en güncel haberlere ulaşmak için bizi takip etmeyi unutmayın!