Çin’in En İyi Akıllı Telefonu Hangisi? Huewai P30, One Plus 7 yoksa Xiaomi Mi 9 mu?

← Geri
Çin’in En İyi Akıllı Telefonu Hangisi? Huewai P30, One Plus 7 yoksa Xiaomi Mi 9 mu?
Çalkantılı bir akıllı telefon sektöründe Çin bilhassa son zamanlarda satış rakamlarını hayli arttırmış durumda. Samsung, Sony neyse Huawei, OnePlus ve Xiaomi’nin de dünyada belli bir imaja ulaştığını görüyoruz. Bugünkü yazımızda bu üç markanın amiral gemilerini teknik özellikleri yönüyle karşılaştırdık.

En iyi ekran One Plus 7 Pro’da mı?

Huawei P30 Pro 6.47 inç Full HD bir ekrana sahip iken Xiaomi 9 ise 6.39 inç Full HD ekrana sahip. One Plus 7 ise 6.67 inç boyutunda ve 2K bir ekranı var. 90 Hertz ekran ile de OnePlus 7 Pro ekran olarak rakiplerinin önüne geçiyor.

OnePlus 7 Pro donanım olarak çok ileride!

Mi 9 ve OnePlus 7 Pro Snapdragon 855 işlemciyle karşımıza çıkıyor. P30 Pro ise Kirin 980 işlemciye sahip. Ram olarak ise Mi9 ve P30 Pro 8 GB RAM kullanıyor. One Plus 7 Pro ise RAM konusunda uçmuş durumda. One Plus 12 GB RAM’le rakiplerinin önüne geçiyor.

Kameraları ile üçü de çok iddialı!

Çinli markaların en çok şikayeti kameradan aldığını biliyoruz. Bu kötü anlamda değil tabii. Kamera kalitesinin akıllı telefonların önüne geçtiği için eleştirilmesi başka bir durum olsa gerek. Xiaomi Mi 9, One Plus 7 Pro modellerinde üçlü kamera varken P30 Pro’da 4’lü kamera sistemi var. Ayrıca Mi 9 ve One Plus 7 Pro 48 MP çözünürlüğe sahip P30 Pro ise 40 MP çözünürlükte… Ön kamera çözünürlüğünde ise Mİ 9 20 MP, One Plus 7 ise 16 MP, P30 Pro burada rakiplerini 32 MP ile geçiyor. Renk yönüyle Mi 9 rakiplerinin hayli gerisinde kalıyor.

Xiaomi Mi 9 bataryası ile ön plana çıkıyor!

Mi 9 3300 mAh, P30 Pro 4200 mAh ve OnePlus 7 Pro 4000 mAh bataryaya sahip. Bu rakamlara bakınca P30 Pro daha iyi diye düşünebilirsiniz. Ama işlemci kullanımlarına göre Mi 9 daha şanslı ve test sonuçlarına göre bataryada daha başarılı…

Fiyat olarak hangisi avantajlı?

Çin akıllı telefon sektöründe bu üç markadan en hesaplı olanı Xiaomi Mi 9… OnePlus 7 Pro ikinci sırada iken 5000 liralık fiyatı ile Huawei P30 Pro en pahalı telefon olarak görülüyor.

Cepkask güvencesi ile Çin akıllı telefonlarının kullanımı daha rahat!

Kalite olarak üst segmente hitap eden bu akıllı telefonların bir yıl boyunca; düşme, kırılma, çarpma gibi ekran sorunlarınızın yanında gasp, hırsızlık, kapkaç, sıvı teması, yüksek voltaj, kavrulma gibi farklı sıkıntılı durumlarda koruyabilirsiniz. Cepkask bu kapsayıcı yönüyle Türkiye’de bir ilktir. Unutmayın! Telefon garantileri basit ve çoğu zaman donanımsal hatalarla ilgilidir.

Çinli Akıllı Telefon devlerine Cepkask Cep Telefonu Güvence Hizmet Paketi yakışır.Çin üretimi en iyi akıllı telefonları satın aldığınızda Cepkask’ı mutlaka isteyin!