ChatGPT'ye meydan okuyan Apple GPT: Yapay Zekâ sohbetinde yeni oyuncu!

← Geri
ChatGPT'ye meydan okuyan Apple GPT: Yapay Zekâ sohbetinde yeni oyuncu!
ChatGPT'nin geliştirilmesiyle yapay zeka önemli bir adım attı. Büyük teknoloji şirketleri de bu başarıdan ilham alarak kendi yapay zeka araçları üzerinde çalışmaya başladı. En son haberlere göre, Apple da kendi yapay zeka çözümünü duyurdu: Apple GPT.

Yapay zeka dünyasının ChatGPT ve Google Bard rakibi, şu anda sadece belirli ve kısıtlı bir grup tarafından test aşamasında.

Apple GPT'nin ne zaman geleceği şu an için belirsiz

OpenAI'ın ChatGPT'yi geliştirmesi üzerine Google da Bard'ı geliştirdi. Teknoloji şirketleri arasında devam eden yapay zeka savaşında gözler, uzun süredir Apple'ın üzerinde yoğunlaşmış durumda.

Analist Mark Gurman'ın ifadelerine göre Apple, Apple GPT adında bir yapay zeka aracı üzerinde çalışıyor. Şimdilik, Apple GPT sadece belirli bir kitle tarafından test ediliyor ve sohbet robotunu kısa süre içinde sunmayı düşünmüyor. Şirket, üretken yapay zekâ konusunda sessiz kalmış olsa da böyle bir hamlenin gelmesi pek şaşırtıcıolduğunu söyleyemeyiz.

Önceki ay, şirketin çalışanlarına ChatGPT'yi yasakladığı iddiaları ortaya çıkmıştı. CEO Tim Cook, yapay zekâ konusundaki yakın ilgilerini dile getirerek bu alanda büyük bir potansiyel olduğunu vurguladı. Ayrıca, Apple, yapay zeka alanında deneyimli birçok uzmanı da bünyesine kısa süre önce katmış durumda."

Bloomberg'ın kaynakları, önümüzdeki yıl Apple'ın yapay zekâyla ilgili önemli duyurular yapacağını iddia ediyor. Neler olacağını merakla bekleyeceğiz.

Cepkask Blog sayfamızda en güncel haberlere ulaşmak için bizi takip etmeyi unutmayın!